tiistai 10. marraskuuta 2015

Panimo

Ensin laiteisto pestiin hapolla ja emäksellä sitten vasta vedellä ja vetyperoksidilla elikkä nesteitä johdettiin siiviläkattilasta pumpulla mäskäyskattilaan. tätä tehtiin pariin kertaan ja sitä pumpattiin käymisastiaan.

Mäskäys:
mäskäys aloitettiin sillä että vettä keitettiin mäskäyskattilassa noin 100 asteeseen. siinä meni aikaa sen pari tuntia ja sen jälkeen siihen lisättiin maltaat joita sekoitettiin veteen. sitten mäski siivilöitiin pariin kertaan vierteeksi ja maltaat poistettiin vierteestä. tähän sitten lisättiin humala ja hiiva. humalan piti antaa hautua vierteessä jonkin aikaa ja hiiva lisättiin vasta kun vierteen lämpötila oli tarpeeksi jäähtynyt. sitten vierre pumpattiin siivilän kautta käymisastiaan pariksi viikoksi.
tämän jälkeen olut annettiin viellä käydä pullossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti